Hårguiden / Volume-talk

Vad ett volym schampo är och hur du använder det.

Veckans Tips är en serie av bloggar vi skriver kring hårvård.

Så av alla volymschampon vi testat är Balmains volymschampo den som ger mest effekt. Resultatet är på gränsen till nästan för mycket volym. Och det märks från första tvätten. Som vanligt schamponerar man håret två gånger. Balmains balsam ska läggas i hela håret men också sköljas ur helt. Fukttåligt havssalt spray ger kraftig men om formbar stadga.

Den sprayas på fuktigt hår innan föningen. Du som inte fönar/plattar/lockar håret kommer också känna samma effekt strukturmässigt men styling mässigt kommer det inte vara lika glamoröst resultat med mindre glans.

Till skillnad från det traditionella sättet att få volym med tupering och hårspray som sliter på håret och torkar ut längderna med alkohol använder du dig av dessa produkter istället.

De här stylingprodukterna ger en produkt känsla utan att tynga ner frisyren. Mattar ner något, därför bra att ha silk parfymen som finish. Där ska man vara lite försiktig för att inte ta för mycket spray olja, annars är risken att håret ser fett ut och förstör volymen.

Vi rekommenderar att testa hemma en dag när man inte ska ut utan bara lära känna produkterna, hur de beter sig i ens egna hår, för att inte stå stressad när man ska ut och vill känna sig fin och råka få en motsatt effekt.

Vi ser fram emot att ge dig nästa veckans tips, fram tills dess önskar vi dig en fantastisk vecka med sol!

Rekommendationer

Fler tips